четвер, 15 квітня 2010 08:51

На киян чекає масштабне переселення

На киян чекає масштабне переселення

Цього року киян може чекати масштабне переселення - Кабмін затвердив список першочергових завдань для мерії, згідно з яким КМДА повинна переселити жителів будинків, які заважають масштабним будівництвам.

Мова йде про зведення Жулянского шляхопроводу, під"їзної дороги від Червонозоряного проспекту до аеропорту "Київ" та продовження будівництва Подільсько-Воскресенського моста, пише "Сегодня".

У першому випадку заважають 26 приватних будинків на вулиці Ватутіна, у яких живе кілька сотень людей. Що стосується Подільського моста - то потрібно знести 3 тисячі дачних ділянок на Русанівських садах і вирішити питання з 16 тисячами киян.

За словами першого заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, зараз міська влада готує проектно-кошторисну документацію і рахує, скільки потрібно грошей на переселення.

"По русанівцях залишаються колишні варіанти: аналогічні ділянки на Горбачисі і в Биківні. Жулянівцям повинні дати житло на території агрокомбінату "Пуща-Водиця", що поруч з Жулянами".

Тим часом мешканці вулиці Ватутіна мріють про переселення.

"Те, що про нас згадали в Кабміні, дуже радує. Ми дуже сподіваємося на вирішення питання - нас у маленькому старому будинку сім осіб живе: ми з чоловіком і родина сина з трьома дітьми. Розраховуємо на одержання двох квартир", - сказала жителька будинку N77 на вулиці Ватутіна Ганна Миколаївна.

На відміну від них русанівських дачників обурює позиція влади, оскільки переїжджати на Горбачиху або в Биківню ніхто не хоче. Тим більше люди не впевнені, що зможуть напевне отримати житло або гроші, обіцяні за ділянки.

На думку юриста Ірини Єрмоленко, якщо дачники не захочуть домовлятися, то ділянки в них можуть навіть відібрати.

Зараз ви читаєте новину «На киян чекає масштабне переселення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути