вівторок, 19 травня 2009 15:19

На Київщині викрили підпільний спиртзавод

На Київщині викрили підпільний спиртзавод

Під час спецоперації працівники СБУ у Сквирському районі Київської області припинили незаконну роботу підприємства, на якому виготовлявся етиловий спирт.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, підпільний завод був складовою частиною протиправної схеми поставки в столицю нелегальної сировини тіньовим виробникам, які виготовляють лікерогорілчані вироби, приховуючи їх від державного контролю.

Автомобіль з нелегальним вантажем затримали вночі 18 травня в селі Тхорівка, після того, як зловмисники на підпільному заводі наповнили спиртом контейнери. Згідно з накладними автомобіль перевозив білизну з Луцька в Кіроворгад.

Однак у причепі оперативники виявили 4 стаціонарні цистерни зі спиртом, загальною місткістю 34 тисячі літрів. Передбачається, що виготовлена з цього спирту кустарним способом горілка буде реалізовуватися через мережу торгових точок на оптових ринках Києва. За даними СБУ, таким чином, прибуток зловмисників становив би 1 млн. 300 тис.грн.

На даний момент етиловий спирт вилучено. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за незаконне транспортування, збут підакцизних товарів і ухилення від сплати податків, зборів, інших обов"язкових платежів.

За матеріалом ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «На Київщині викрили підпільний спиртзавод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути