субота, 14 липня 2012 04:19

На кордоні Мексики та США поліція виявила тунель для транспортування марихуани

На кордоні Мексики та США поліція виявила тунель для транспортування марихуани
Для транспортування марихуани в США мексиканці використовували тунелі. Фото: АР

Підземний тунель, що використовувався наркомафією для доставки наркотиків з Мексики в США, виявлений в п'ятницю на кордоні між двома країнами в штаті Нижня Каліфорнія мексиканськими військовими, в тунелі знайдені майже 40 тонн готової до відправлення марихуани, повідомляє місцева влада.

Довжина тунелю становить 350 метрів, він освітлений, обладнаний системою кондиціонування. Примітно, що підземний хід був проритий в безпосередній близькості від міжнародного аеропорту міста Тіхуана, бази мексиканських ВПС і будівель, що відносяться до генеральної прокуратури Мексики.

Нагадаємо, днями мексиканські військові виявили черговий підземний тунель на кордоні з США, який наркомафія використовувала для переправлення наркотиків на американську територію. Довжина підземного ходу склала 230 метрів. Тунель починався в підвалі одного з магазинів в місті Сан-Луїс-Ріо-Колорадо в мексиканському штаті Сонора, а закінчувався в іншій торговельній точці вже на території США.

За інформацією військових, магазин, з якого був проритий тунель, розташовується неподалік від будівлі мексиканської митниці. Підземний хід мав приблизно 1,3 метра у висоту і 1 метр в ширину, в ньому знайдено три невеликих візки, на яких пакети з наркотиками доставлялися в США. Тунель був обладнаний електричним освітленням і вентиляцією.

Мексиканські організовані злочинні угруповання регулярно викопують тунелі для контрабанди марихуани та кокаїну в Сполучені Штати. За останні п'ять років американські служби правопорядку виявили близько 80 тунелів контрабандистів, за якими заборонені наркотичні речовини переправлялися в США з Мексики.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні Мексики та США поліція виявила тунель для транспортування марихуани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути