пʼятниця, 24 грудня 2021 11:24

На кордонах України з країнами ЄС утворилися величезні черги

На кордонах України з країнами ЄС утворилися величезні черги
Черги на українсько-словацькому кордоні / Getty Images

Через прийдешні свята, Різдво за Григоріанським календарем, українські заробітчани масово повертаються додому з країн Євросоюзу.

Особливо з Польщі, Німеччини і Чехії. Відтак на пунктах пропуску утворилися величезні черги на в'їзд в Україну. Найбільше на пункті пропуску з Польщею "Корчова-Краковець". Про це повідомляє ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща висунула 91 українцю звинувачення в допомозі нелегальним мігрантам

У чергах в Україну з польської сторони сотні машин. Це ще не пік, кажуть прикордонники. Прогнозують, що 24-25 грудня найбільше українців буде повертатися додому. До цього, запевняють українські прикордонники, вони вже приготувалися.

"Ми вжили ряд заходів для пришвидшення оформлення громадян. Зокрема, виставили додаткові прикордонні наряди, відкрили окремі додаткові смуги руху. За 12 год. оформлюємо десь 750 транспортних засобів", - каже начальник відділення інспекторів пункту пропуску "Краківець" Сергій Веретільник.

Щороку напередодні і одразу після Різдва на кордоні утворюються великі черги. Заробітчани масово повертаються додому. Люди часто стоять в черзі по шість-вісім годин. За 1 год. польські та українські прикордонники оформляють в середньому 50 авто.

Близько 34% українців перетинали український кордон хоча б раз за останні чотири роки, із 2017 року. Про це свідчать результати опитування Фонду "Демократичні ініціативи" із "Київським міжнародним інститутом соціології", проведеного для аналітичного центру "Європа без бар'єрів".

Зараз ви читаєте новину «На кордонах України з країнами ЄС утворилися величезні черги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути