Ексклюзиви
пʼятниця, 23 листопада 2012 12:31

На річницю Помаранчевої революції людей на Майдані розпихали по автозаках
35

Фото: Фото: Ростислав Мисюкевич

22 листопада на Майдані Незалежності відсвяткували восьму річницю помаранчевої революції.

Мітинг, присвячений події, зібрав близько 500 чоловік. Активісти Коаліції учасників помаранчевої революції встановили напроти Головпоштамту звукопідсилювальну апаратуру.

На мітингу виступили член Конгресу українських націоналістів Микола Коханівський, лідер КУПР-у Сергій Мельниченко, координатор руху "Спільна справа" Олександр Данилюк, народний депутат Анатолій Гриценко та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Помаранчеву революцію спровокував Леонід Кучма"

Наприкінці заходу учасники вирішили встановити символічний намет біля Монументу незалежності. Але їм завадили люди в цивільному, що чергували вздовж Хрещатика — кілька чоловік перегородили мітингувальникам дорогу та почали виривати намет. В сутичку втрутилися правоохоронці. Шістьох учасників акції затримали та закинули до автозаків.

Нардеп Юрій Кармазін, який прийшов привітати мітингувальників, намагався з'ясувати у керівників правоохоронців, за що було затримано людей, однак відповіді йому не надали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий Майдан можливий тільки тоді, коли вожді будуть готові іти до кінця - Стецьків

За годину після цього до Кармазіна підійшла одна з учасниць мітингу та розказала, що тільки що біля МакДональдсу на Майдані п'ятеро міліціонерів закинули до автозаку одного з мітингувальників. Нічого не пояснювали.

Жінка показала на чоловіка в цивільному, який віддав вказівку про затримання учасника акції — цей чоловік стояв за кілька метрів, тримав в руках рацію, та саме розмовляв з підполковником міліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Партія Саакашвілі посиплеться, у грузинському парламенті будуть "тушки"

На вимогу Юрія Кармазіна пред'явити посвідчення і пояснити, з яких причин правоохоронці викрали людину. Чоловік відповів: "Немає у мене посвідення. А ця жінка бреше. Я її вперше бачу і біля Макдональдса взагалі не був. І взагалі, ви знаєте, що ця жінка сьогодні випила? Вона сама казала".

Після чого мовчки відійшов. Юрій Кармазін пообіцяв мітингувальникам встановити особу цього чоловіка і покарати за порушення закону.

Зараз ви читаєте новину «На річницю Помаранчевої революції людей на Майдані розпихали по автозаках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути