середа, 29 липня 2009 16:28

На фінських дітях тестуватимуть ліки від свинячого грипу

На фінських дітях тестуватимуть ліки від свинячого грипу
У Фінляндії почнуть тестувати вакцину від вірусу грипу А/H1N1 (свинячий грип) на дітях. Як повідомляє Фінське радіо, тести проведуть учені Університету Тампере спільно з французькою фармацевтичною фірмою.

Тестовано будуть 450 дітей і підлітків у віці від півроку до 17 років. Всі тестовані - добровольці.

На думку фахівців, ризики, пов"язані з тестами, є мінімальними. Перш, ніж тести можуть бути розпочаті, учені повинні отримати дозвіл на проведення тестів від влади. Якщо вакцина виявиться дієвою, вона зможе надійти в продаж до кінця року.

Крім того, з 27 липня лікування свинячого грипу у Фінляндії стало платним. Свинячий грип був виключений зі списку суспільно небезпечних захворювань. До захворювання свинячим грипом ставитимуться надалі так, як і до іншого сезонного грипу. Вірус A/H1N1, крім того, розповсюдився у Фінляндії так широко, що заходами, направленими на окрему людину, неможливо вплинути на його розповсюдження.

Всесвітня організація охорони здоров"я (ВООЗ) 26 липня відмовилася від підрахунку нових випадків зараження свинячим грипом. У зв"язку з цим ВООЗ припиняє публікувати регулярне зведення про зростання кількості хворих і померлих від цього захворювання. Так, наприклад, в таких країнах, як Мексика і США реєстрація, що проводиться ВООЗ, припинена. Між тим, фахівці ВООЗ переконані, що ситуацію в країнах, де грип ще не з"явився, і фіксуються тільки "привізні" випадки, варто відстежувати.

За даними ВООЗ на 28 липня, в світі кількість хворих на новий підтип вірусу грипу склала майже 147,6 тисяч осіб, з них 1012 смертельних результатів. 11 червня ВООЗ оголосила пандемію грипу, що викликається вірусом A/H1N1.

За даними ВООЗ, більшість зареєстрованих випадків грипу зараз перебігають в легкій і середньоважкій формах. Пацієнти, які заразилися вірусом, як правило, одужують повністю протягом тижня навіть без медичної допомоги, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «На фінських дітях тестуватимуть ліки від свинячого грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути