четвер, 01 жовтня 2009 15:53

На Філіппіни насувається черговий тайфун

На Філіппіни насувається черговий тайфун
Влада Філіппін направила на острів Лусон підрозділи військових і рятувальників у зв"язку з наближенням потужного тайфуну Парма, який сформувався в західній частині Тихого океану неподалік від острова Гуам.

Як повідомляє агентство Reuters, військові займуться евакуацією населення, що проживає на узбережжі острова і в районах, де велика небезпека сходу обвалів.

Філіппінські синоптики повідомляють, що до полудня суботи сила вітрів у центрі тайфуну може перевищити 200 кілометрів на годину. При цьому шторм може втратити силу при зіткненні з хребтом Кордильєра в гірському районі на півночі.

Парма, який відноситься до четвертої категорій небезпеки, перебуває в 520 кілометрах на схід від острова Самар у центральній частині Філіппін. Сила поривів вітру тайфуну становить 175 кілометрів за годину.

Як очікується, тайфун вируватиме в районі провінцій Куаріно і Ісабела острова Лусон в суботу, якщо циклон не змінить свого напряму. Не виключено, що ураган набере сили до п"ятої найнебезпечнішої категорії.

Нагадаємо, попередній тайфун Кетсана, що вирував у Філіппінах 26 вересня, призвів до сильних повеней і зсувів ґрунту. Внаслідок стихійного лиха загинули 284 людини. У В"єтнамі жертвами тайфуну стали 86 людей, повідомляє РІА Новості.


Зараз ви читаєте новину «На Філіппіни насувається черговий тайфун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути