середа, 11 липня 2007 15:53

На Філіппінах бойовики-ісламісти обезголовили 10 морпехів країни

Бойовики-ісламісти на півдні Філіппін вбили 14 солдатів армії цієї країни. Десятером з них, за даними військових, відрубали голови. Крім того, дев"ять солдатів було поранено, шестеро пропали без вісті. Серед ісламістів як мінімум 4 убитих.

Морська піхота Філіппін у вівторок проводила операцію на філіппінському острові Басілан. Операція пов"язана з пошуками італійського священика Джанкарло Боссі, захопленого в червні одним з воєнізованих угрупувань на острові.

В ході пошуків морпехи натрапили на групу з майже 300 озброєних людей і вступили з ними в бій.

Відзначимо, що на острові діють два воєнізовані угрупування: "Абу Сайяф", яку пов"язують з "Аль-Каїдою", та "Ісламський визвольний фронт Моро", який з 1978 року домагається створення незалежної ісламської держави на півдні Філіппін. Спочатку військові припустили, що морпехи зіткнулися з угрупуванням "Абу Сайяф". Проте пізніше військове командування спростувало дану інформацію, вказавши на те, що це угрупування не діє на даній частині острова.

Представник "Ісламського визвольного фронту Моро" Еід Кабалу підтвердив, що бойовики цієї організації вели бої з урядовими військами.

За даними місцевої поліції, священнослужитель Джанкарло Боссі був викрадений бойовиками "Ісламського фронту Моро" дорогою в церкву недалеко від села Булова, куди він прямував служити месу.

Це не перше викрадання італійського священика, здійснене на Філіппінах цією організацією. У 2001 році бойовики "Ісламського фронту Моро" взяли в полон отця Джузеппе Пєрантоні, якого вдалося звільнити через шість місяців, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «На Філіппінах бойовики-ісламісти обезголовили 10 морпехів країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути