вівторок, 29 грудня 2009 17:42

На Євробачення-2010 від України поїде Василь Лазарович (ВІДЕО)

На Євробачення-2010 від України поїде Василь Лазарович (ВІДЕО)

На міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення", який відбудеться в травні 2010 року в Норвегії, Україну представить починаючий співак Василь Лазарович. Таке рішення прийняв сьогодні художню раду Національної телекомпанії України.

"Я переконаний, що Василь Лазарович гідно представить своїм бас-баритоном Україну в Норвегії. Було вирішено, щоб не створювати ажіотажу навколо конкурсу" Євробачення ", вибрати представника шляхом внутрішнього голосування", - зазначив президент НТКУ Василь Ілащук.

Нагадаємо, претенденти на участь у "Євробаченні-2009" проходили систему національного відбору. Спочатку з 58 виконавців, які подали заявки на участь, внутрішнє НТКУ журі обрало 31 півфіналіста, з числа яких визначило 15 фіналістів. У фіналі національного відбору 50% оцінки залежало від журі, 50% - від глядачів, які голосували за вподобаного виконавця.

У наступному році Україна буде брати участь у конкурсі вже восьмий раз.

Починаючи з 2003 року, на "Євробачення" відправлялися: Олександр Пономарьов (зайняв 14 місце), Руслана (1 місце), група "Гринджоли" (19 місце), Тіна Кароль (7 місце), Вєрка Сердючка (2 місце), Ані Лорак (2 місце), Світлана Лобода (12 місце).

Переможцем "Євробачення-2009" став представник Норвегії Олександр Рибак, який і виборов для своєї країни право провести конкурс у наступному році. Місцем проведення "Євробачення-2010" визначено стадіон "Fornebu Arena" в Осло.

Після фестивалю молодих виконавців "Нова хвиля" у латвійському місті Юрмала "Газета по-українськи" взяла інтерв"ю у співака з Косівського району Івано-Франківщини.

ЛІГА

Зараз ви читаєте новину «На Євробачення-2010 від України поїде Василь Лазарович (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути