Ексклюзиви
понеділок, 20 жовтня 2008 11:18

На дорогах України з"явився новий вид шахрайства

На дорогах України з"явився новий вид шахрайства, б"ють тривогу в МВС. Хитромудрий, але небезпечний спосіб "чесного відбирання грошей" перекочував до нас з Москви. Гроші роблять "жертви ДТП".

"Хитруни шукають авто ціною в 20-50 тисяч доларів. На суперкруті джипи і авто преміум-класса не зазіхають - бояться. Шахрай вибирає авто, яке їде нешвидко, частіше в крайній правій смузі біля узбіччя. Нібито переходячи дорогу, пішохід раптом падає на капот. Зовні все виглядає, ніби водій збив людину. В більшості випадків шокований водій вибігає з машини, і бачить, що "постраждалий" отямлюється. Пішохід заявляє, що згоден за декілька сотень (або тисяч доларів) мирно розійтися. Випадки такого шахрайства в Києві вже зареєстровані", - розповів начальник прес-служби київської міліції Володимир Поліщук.

Почастішали і так звані "підстави", коли водії навмисно створюють аварійну ситуацію, підставляючи своє недороге авто дорожчому. "Вони заздалегідь спеціальною теркою дряпають свій автомобіль, виїжджають на трасу, а примітивши відповідну жертву, починають ніби випадково підтискати її. У результаті створюється ілюзія невеликого ДТП. Обидва авто зупиняються, і шахрай починає дзвонити і голосно описує ситуацію нібито своєму страховому агентові, який, природно, відповідає в трубку, що винен не він. Шахрай розраховує на шоковий стан "винуватця" і тут же заявляє, що можна домовитися, наприклад, за тисячу доларів, тому що, мов, він дуже поспішає", - повідомляє сьогодні з посиланням на представників МВС.

Єдиним порятунком від такого шахрайства в міліції вважають - не панікувати. Щоб бажаючі легко заробити ретирувалися, досить викликати на місце ДАІ. Адже фахівці відразу зрозуміють, що пішохід ніяких каліцтв не отримав, а подряпини на авто - не від зіткнення, а від "тертя", повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «На дорогах України з"явився новий вид шахрайства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути