Ексклюзиви
пʼятниця, 04 липня 2008 09:15

На Донеччині зафіксовано спалах сказу

Хвора вовчиця покусала людей. Семеро мешканців Тельманівського району перебувають у лікарні. Скажену тварину уже вбили, але місцеві мешканці і досі бояться навіть собак.

Спершу вовчиця напала на отару чабана на околиці села Старогнатівки. Захищаючи овець, Григорій тричі відбивався від хижака. Але вбити так і не зміг, вовчиця йшла за ним до самої ферми.

Вже наступного ранку вовчиця нападала ще на трьох старогнатівчан. Місцевим єгерям вдалося вистежити і вбити хижака. Експертиза виявила сказ.

Зараз семеро потерпілих перебувають в районній лікарні. Їхньому життю загрози немає. Тепер місцеві мешканці сільських районів Донеччини бояться виходити зі своїх домівок.

Санепідемстанція стурбована напруженою епізоотичною ситуацією в області. Цього року на Донеччині зареєстрували 75 випадків сказу у диких та домашніх тварин. Торік їх було триста. Щоб побороти сказ лише Донецькій області потрібно не менше чотирьох мільйонів гривень щороку. У місцевих бюджетах такі гроші є, тому вже незабаром, обіцяють ветеринари, сказу боятися не буде причин, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині зафіксовано спалах сказу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути