Ексклюзиви
понеділок, 28 лютого 2011 18:49

На Донеччині масово закривають лікарні

На Донеччині масово закривають лікарні

У Донецькій області закриваються лікарні в 6 містах. Про це на сьогоднішній прес-конференції в Донецьку розповіли місцеві представники "Фронту змiн".

Як заявив депутат Ясинуватської райради Сергій Чирин, в місті Кіровське закривається єдина лікарня в місті, в Ясинуватій і Авдіївці закривається по одній з 2 лікарень.

"До нас звернулися громадяни з приводу закриття Макіївської міськлікарні № 4 (район Холодної балки). Так само закривається психіатричне відділення в м. Родинське і лікарняне відділення в місті Курахове. Приміром, Кіровська лікарня обслуговує 30 тисяч населення. Породілей, людей з інфарктом, або - не дай бог - постраждалих в результаті можливих аварій на 2-х місцевих шахтах - всіх цих людей влада пропонує у разі потреби везти за 25 км до міста Єнакієве", - обурився депутат.

"Але наскільки це реально? Все це більше схоже на позбавлення від баласту, яким є соціально-незахищене населення. Схоже на злочин, який скоюється по відношенню до малозабезпечених людей", - підсумував політик.

Точна кількість лікарень, які підлягають ліквідації, приховується.

Нагадаємо, в Донецьку, Дніпропетровську, Вінниці та Полтаві проходить пілотний проект з реформування охорони здоров'я, в його рамках чиновники шукають способи економії бюджетних коштів.

6 лютого в Дніпропетровській області (с.Єлизаветівка) жертвою оптимізації став 30-річний хлопець, який помер, не дочекавшись швидкої допомоги. Після того як сільську лікарню перевели на базу районної, одна машина швидкої повинна була обслуговувати 22 села. У невідкладної не виявилося бензину.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині масово закривають лікарні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути