понеділок, 02 листопада 2015 14:36

На Донбасі стартувала осіння мобілізація

 

1 листопада розпочалась нова хвиля мобілізації строковиків в усіх регіонах Україні. За наказом Президента України Петра Порошенка, призовники отримають повістки на службу не з 1 жовтня, а з листопада. Призову підлягають також жителі підконтрольних Україні територій Донецької області.

Про це повідомив керівник Західного регіонального медіацентру Міністерства оборони України полковник Олександр Поронюк в інтерв'ю газеті "Експрес".

"Вiйськовослужбовцi строкової служби не мають права голосу на мiсцевих виборах. Тому задля того, щоб до мiсцевих виборiв залучити бiльшу частину електорату, було прийнято рiшення перенести осiннiй призов на мiсяць. Таким чином тi, хто вже незабаром буде проходити вiйськову службу, зможуть проголосувати. Тепер часовi рамки осiннього призову такi - вiд 1 до 30 листопада" - повідомив Поронюк.

На службу планується відправити 11 тис. чоловіків віком 20-27 років. З них 6 тис. проходитимуть службу у Збройних силах, а інші 5 тис. - у Національній гвардії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що термін проходження строкової служби складатиме 12 місяців для тих, хто має вищу освіту, та 18 місяців - для всіх інших.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі стартувала осіння мобілізація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути