Ексклюзиви
вівторок, 21 вересня 2010 18:40

На Дніпропетровщині затримали мера міста

На Дніпропетровщині затримали мера міста
Сьогодні, 21 вересня, правоохоронці затримали мера Новомосковська Дніпропетровської області Віктора Литвищенка.

Як повідомляє "Новий міст", мер міста підозрюється в розтраті майна в особливо великих розмірах і перевищенні повноважень, що призвели до тяжких наслідків.

"Як було встановлено в ході дослідчої перевірки, з 2004 по 2010 роки мер, перевищивши свої повноваження, у порушення вимог Закону України "Про оренду землі" незаконно уклав договори оренди земельних ділянок, занижуючи відсоткові ставки з 3% до 1,1%, що призвело до недоотримання бюджетом міста понад півмільйона гривень ", - йдеться в повідомленні МВС.

Крім того, у серпні 2009 року Литвищенко без узгодження з Новомосковською міськрадою незаконно передав на баланс кредиторів, з подальшою реалізацією, 14 об"єктів нежитлового фонду загальною вартістю понад 1,6 мільйона гривень, тобто було безпідставно розтрачено майно територіальної громади.

Наразі відносно мера Новомосковська прокуратурою Дніпропетровської області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 365 КК України (Розтрата майна в особливо великих розмірах, перевищення повноважень, яке спричинило тяжкі наслідки).

Як повідомило джерело в Новомосковській міськраді, сьогодні вранці Литвищенко перебував на роботі та провів нараду з питань підготовки міста до опалювального періоду.

Нагадаємо, 20 вересня співробітники СБУ у селищі Гребінка (Київська область) затримали розшукуваного міського голову м. Немирів Віктора Качура.

Зараз ви читаєте новину «На Дніпропетровщині затримали мера міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути