Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2008 09:29

На Дніпропетровщині тіло дівчини, яку збив колишній міліціонер, викрали з могили

У цьому переконує жителька села Вербки Валентина Осадча. Її 17-річну доньку ще 2004 року на смерть збила автівка односельця, якого досі не засуджено.

Мати домоглася ексгумації тіла, аби довести провину водія. Втім, у труні виявили зовсім іншу жінку. У порушенні кримінальної справи пані Валентині відмовили. Тепер вона шукає правди в суді і вимагає лише одного – щоб їй повернули тіло доньки.

О шостій вечора 14 листопада 2004 року Ірина разом із подружками поверталися додому. Вони йшли узбіччям, коли раптом відчули страшний удар. Позашляховик "Тойота Прадо" на шаленій швидкості збив дівчат. Ірину відкинуло на 100 метрів.

Марина Саличева, яка йшла поруч з Іриною, одразу впізнала водія. Це був їхній односелець та колишній міліціонер, котрий щойно відсвяткував купівлю позашляховика. Дівчина стверджує: чоловік був п"яний.

Марина Саличева, постраждала: "Він тоді придбав свою машину. І по ньому було видно, що він п"яний. Він вийшов, до нас підійшов, а від нього перегар був страшний. Він нічого не казав, взагалі не звертався. Він, як вийшов з машини, не до Іринки пішов, а почав дивитися на пошкодження машини".

Марина пам"ятає, як тіло подруги вкинули в багажник, постраждалих дівчат посадили в машину та відвезли до лікарні. Обидві відбулися струсом головного мозку. А до Ірини не пустили навіть родичів. Лише за два дні батькам повідомили, що вона померла.

Уже три роки родина Осадчих марно домагається покарати односельця. Врешті-решт наважилися на ексгумацію, аби довести, що дитина пішла з цього світу не в лікарні, а на місці пригоди.

Валентина Осадча, мати: "Вийшла інформація з лікарні, що нашу дитину в реанімації держали мертву. Фактично її мертву привезли в лікарню. Вона загинула на місці ДТП. Ми зіставили всі ці факти, похорон і все. Бачили всі оцю дірку в голові. Всі люди бачили, що головка лежала, зміщена на ліве плече. І ми йдемо, пишемо заяву".

Щойно відкрили труну під час ексгумації, батько не повірив власним очам. Там лежала незнайома жінка – більшої статури, з коротким фарбованим волоссям та в зовсім іншому одязі.

Втім, правоохоронці не визнали різниці. Батьків заспокоюють, що тіла їхньої дитини ніхто не крав. Мати Ірини вже вивчила напам"ять кримінальний кодекс. Родина розпродала майно, аби вистачало коштів на боротьбу.

Нині Валентина Осадча в суді вимагає порушити карну справу за фактом наруги над могилою і просить уже не покарання для винуватця, а бодай тіло рідної доньки.

Валентина Осадча, мати: "Верни мені дитину в могилу, і я забуду все, я забуду, що ти існуєш. Я не буду вимагати, щоб тебе посадили. Хочеш – розписку на суді напишу. Верніть мені дитину, щоб мені було до кого на кладбище прийти, поплакати, побалакати, а не кланятися тому знаку, де вона погибла".

Правоохоронці до рішення суду відмовляються від будь-яких коментарів. Сам винуватець трагедії досі мешкає в селі. Втім, старанно переховується від журналістів. Та батькам Ірини немає спокою. Вони сплять з вилами й сокирою, бо тричі ночами невідомі вдиралися в хату.

Валентина Осадча забула дорогу на цвинтар, носить квіти до дорожнього знака на узбіччі, де обірвалося життя доньки. А подружка Ірини щоночі бачить її уві сні. Загибла просить підказати шлях додому, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «На Дніпропетровщині тіло дівчини, яку збив колишній міліціонер, викрали з могили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути