пʼятниця, 19 червня 2015 09:58

На Дніпропетровщини радянські вулиці перейменують на честь героїв АТО

На Дніпропетровщини радянські вулиці перейменують на честь героїв АТО

На Дніпропетровщині мають з'явитися вулиці, названі на честь українських письменників, поетів, музикантів, спортсменів та героїв АТО, які повинні замінити радянську топоніміку.

Про це заявив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, повідомляє прес-служба обласної державної адміністрації.

"Сьогодні по всій Україні йде робота з підготовки перейменування вулиць, скверів та провулків, які носять радянські назви. Стоїть завдання не лише позбутися радянського минулого, але наповнити новим змістом назви вулиць у містах та селах, надати їм нового звучання. Це вимога часу, питання формування оновленої самоідентифікації українців, впливу на курс держави, яка зі зброєю в руках бореться за свою незалежність", — зазначив Резніченко.

Він наголосив, що в населених пунктах Дніпропетровщини мають з'явитися вулиці, названі на честь українських письменників, поетів, музикантів, спортсменів та героїв АТО.

"Наші діти та нащадки повинні пам'ятати прізвища Івана Миколайчука, Василя Стуса, Івана Котляревського, Соломії Крушельницької, Володимира Івасюка, Богдана Ступки, Павла Загребельного, Валер'яна Підмогильного та багатьох інших. У Дніпропетровську необхідно поставити питання увічнення пам'яті місцевого журналіста Олександра Чернікова, який загинув, захищаючи рідну країну", — додав голова Дніпропетровської ОДА.

Зараз ви читаєте новину «На Дніпропетровщини радянські вулиці перейменують на честь героїв АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути