Ексклюзиви
неділя, 19 травня 2013 05:51

На День Європи обрали "Леді Вінниця - 1363"
8

Фото: Фото: Вікторія Марценюк

18 травня  вінничани та гості міста відзначили День Європи. Святкові заходи проходили по всьому місту. У Центральному парку культури та відпочинку ім. Горького обирали "Леді Вінниці – 1363".

"Мама, подивися: це що, ожили принцеси із казки?", - стоїть біля облаштованої сцени та показує пальцем на конкурсанток 5-річна Анастасія Чернюк, із Вінниці.

У конкурсі прийняли участь 16 дівчат.

"Головна умова конкурсу – показати сукню епохи Середньовіччя. Ще треба розповісти, які жінки ходили у таких сукнях та у якій країні. Недавно я дивилася фільм "Анна Кареніна". Дуже сподобався. Сукню обрала в стилі того часу, в таких ходила героїня пушкінського роману, - каже учасниця Ольга Кузьменко, із Вінниці. – Пошила сукню сама за кілька днів. Використала білу парашутну тканину, вона проста і гарна на вигляд, ще добре тримає форму. Манжети та комірець прикрасила мереживом. Доповнюють образ червоні  капелюшок, пояс та рукавички".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На День Європи у Вінниці варили польові страви

Учасниці демонстрували сукні різних країн світу. Серед них пишні та приталені, оздоблені аксесуарами та прості, із затягненими корсетами та вільні.

"Важливо не тільки вигляд самої  сукні, а й те, наскільки дівчина вільно та комфортно у ній почувається. Це ж видно. Ще перевага, якщо вона сама її шила, - каже член жюрі Антон Полтавський, із Вінниці. – Зважали й на те, як конкурсантка презентувала своє вбрання".

У перерві між виступами глядачів навчали середньовічних танців.

"Шила вбрання місяць. В такому ходили жінки в Англії у кінці 19 століття. Моя сукня із квітчастим бежевим корсетом із вирізом, що підкреслює груди. Та коричнева спідниця, ззаду поверх неї у кілька шарів рюші, - каже переможниця Ганна Перладин, із Вінниці. - Приз дали - набір біжутерії".

Окрім кілька сотень глядачів у перервах між боями вболівали за середньовічних красунь й лицарі. За кілька десятків метрів, на спеціально облаштованому майданчику, проходив бойовий турнір. У ньому взяло участь близько десятка лицарських команд зі всієї України. Поряд розбили табір та розвели вогнища, на яких готували юшку на вечерю.

Зараз ви читаєте новину «На День Європи обрали "Леді Вінниця - 1363"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути