понеділок, 21 листопада 2011 17:35

На Черкащині 20-тисячне місто лишилось без води

На Черкащині 20-тисячне місто лишилось без води

Місто Ватутіне Звенигородського району Черкаської області лишилось без води. Із 18 листопада Звенигородський РЕМ за вказівкою Обленерго відключив електропостачання на Ватутінський міський водоканал через борг у 500 тис. грн.

"Наше підприємство приймає стічні води від Звенигородки. За ці послуги місто заборгувало нам понад 3 млн гривень, ? говорить 48-річна Вікторія Забудська, виконувач обов'язків головного інженера Ватутінського водоканалу. ? Тільки за цей рік борг становить 1 млн. гривень. А тому Ватутінський водоканал обслуговує 2 міста майже безкоштовно. Відповідно, ми не можемо заплатити за електроенергію. На сьогодні борг за електроенергію становить понад 800 тис. гривень. Зараз на місто працює 1 водозабір із чотирьох. При чому не дуже потужний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відключили опалення 16 тисячам жителів

Вода на місто подається залежно від заповненості резервуарів. Щоб вода там набралася, треба чекати 3 години. Намагаємося подати воду вранці та ввечері. Але навіть при цьому на п'ятих поверхах води практично немає. Ми виграли всі суди по Звенигородці, писали і замгубернатору, і в Партію регіонів, і президенту. Прокурор забороняє закривати задвижку, бо може трапитись аварійна ситуація. У Звенигородки немає альтернативи, бо в них немає своїх очисних споруд. Поки вони не розрахуються з нами, води не буде".

На даний час у місті, де проживає 19 тисяч населення, подача води здійснюється по 2 години три рази на добу.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині 20-тисячне місто лишилось без води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути