четвер, 29 березня 2012 19:42

На Черкащині малий бізнес потерпає від корупції та податкового тиску

На Черкащині малий бізнес потерпає від корупції та податкового тиску
За рік підприємців стало на 55 тисяч менше. Фото: comments.ua

За рік на Черкащині зменшилося на 55 тисяч підприємців малого бізнесу. Вони скаржаться на недосконалість законодавства й утиски з боку представників інстанцій.

Майже половина підприємців припинили свій бізнес через нестачу коштів. Цьому в більшості сприяла фінансова криза, корупція і надмірний податковий тиск. Деякі підприємці вказують на те, що законодавство змінюється невмотивовано часто. Таке дослідження зробила Черкаська обласна асоціація розвитку підприємництва. Про це розказала її виконавчий директор Наталія Ушакова.

"Половина опитаних підприємців, зокрема, Черкас найбільшу проблему розвитку малого бізнесу вбачають у недостатній правовій захищеності. Трохи менше вважають, що міська влада приділяє недостатню увагу їхнім проблемам. Це сигнал про детальне вивчення проблем малого бізнесу, надання йому невідкладної допомоги та підтримки. Більшість готова отримувати у вигляді консультацій, семінарів, рольових ігор, методичних матеріалів. Підприємці пропонують, зокрема, створити на сайті міськвиконкому сторінку, де б вони могли вносити пропозиції і повідомляти про хабарництво. Разом з обласною адміністрацією створити інформаційно-ресурсний центр", - зазначила Наталія Михайлівна.

"У міськвиконкому існує номер телефону оперативної служби. Всі пропозиції малого та середнього бізнесу ми готові взяти до уваги. Щодо співпраці, то на сайті міської ради створили рубрику "інвестиційні проекти". На найближчій сесії затвердимо спрощення оформлення прав для розміщення кіосків. У нас достатньо налагоджена робота для участі у виставках і тендерах з посольствами різних країн. Цього року організуємо дві міжнародні виставки. В кінці квітня будемо вибирати найкращого підприємця і роботодавця року. В червні проведемо конкурс бізнес-планів", - пообіцяла Леся Богодаєва з департаменту економіки та розвитку міськвиконкому.

Міський голова Черкас у Грузії вивчає досвід ведення бізнесу.

"Їм вдалося зробити законодавчу базу стабільною і прозорою, а також подолати корупцію. Це дозволяє бізнесу почуватися комфортно. Команда фахівців вивчає досвід для запровадження на нашому рівні, якщо треба, то будемо пропонувати і на державному", - додав Олександр Вовк з міськвиконкому.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині малий бізнес потерпає від корупції та податкового тиску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути