пʼятниця, 28 грудня 2012 16:34

На Черкащині мітингувальники намагалися "поховати" Тулуба разом з його "реформами"
8

Фото: Фото: Захар Колісніченко

Опозиційні сили Черкащини влаштували мітинг під стінами обласної ради, перед тим як мала  розпочатися остання цього року сесія.

Близько 30 осіб, переважно жінки пенсійного віку, з прапорами "Свободи" та ВО "Батьківщина" вишикувались навпроти входу в будівлю ради. Перед собою поставили зображення голови черкаської обласної облдержадміністації Сергія Тулуба з написом на ньому "Черкащина каже Тулубу - досить!!!" та чорною стрічкою на лівому верхньому куті. На стрічці напис: "Вечная память".  Портрет увінчаний жалобними вінками: "Від товариства "Бондюель" та "Черкаському аеропорту". Ще три таких вінки заткнули у сніг поруч. На них стрічки з написами: "Від черкаського заводу "Богдан", "Від закритих шкіл та лікарень", "Від промисловості Черкащини".

"Ми вимагаємо притягнути до відповідальності тих людей, які сфальшували вибори на двох черкаських округах. Через що вибори визнані не дійсними. Ми просимо обласну раду, аби вона звернулася до прокуратури і встановила винних" - каже голова міської організації "Батьківщини" Максим Булатецький, 36 років. Його батько Микола Булатецький  на виборах до Верховної ради переміг на 197 окрузі. Проте вибори визнали недійсними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тулубу радять іти послом у Гондурас

"Також маємо питання безпосередньо до Тулуба. Він дуже багато розповідає про те, що Черкащина нині є флагманом економічного розвитку України. Але багато підприємств на Черкащині закрились, або перенесли свої потужності в інші регіони, чи за кордон. Все через адміністрування владцями бізнесу. Це стосується "Богдана", "Бондюелю", "Нібулону" - знаних в Україні підприємств. Чогось після приїзду Тулуба розвиток їхній гальмується" - додає Максим.

В цей час у сквері за облрадою та на Соборній площі проходить виставка-ярмарок. Виступають колективи народної самодіяльності. Мітингувальники не можуть під'єднати свою апаратуру.  До них на діалог так ніхто і не вийшов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невизнані депутати Даценко і Булатецький поскаржились до Європейського суду

Разом з мітингувальниками стоїть Леонід Даценко, переможець цьогорічних парламенських виборах на скандальному окрузі №197. Перед  початком сесії Даценко йде в приміщення облради. Йому заступає дорогу керівник прес-служби облради Федір Пилипенко та ще кілька чоловіків. Вимагає запрошення. Пояснити, яке запрошення, не може.

"Бандити, пустіть народного депутата! Вас народ послав уже на**ер на виборах. Пошлють і далі!"" - гукає Леонід Миколайович.

Врешті з сесійного залу спускається депутат обласної ради Володимир Гресь і проводить Даценка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найпопулярнішу газету Черкащини "пресує" губернатор?

В сесійному залі після початку засідання депутати обласної ради Любов Майборода та Наталія Старікова з трибуни вітають Даценка і дарують йому букет з жовтих та блакитних  хризантем.

Всього на сесію зареєструвались 75 із 104 депутатів. На порядку денному, серед інших, питання про обласний бюджет на 2013 рік.

 

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині мітингувальники намагалися "поховати" Тулуба разом з його "реформами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути