середа, 14 квітня 2010 15:05

На берегах Київського моря з"явилися могильники здохлої риби

На берегах Київського моря з"явилися могильники здохлої риби

На піску на берегах Київського моря з"явилися насипи з риби, загиблої в результаті спуску води на водосховищі, пише в своєму сьогоднішньому номері Комсомольська правда в Україні.

Про це повідомили в Київдержрибохороні. Декілька з таких могильників розташовані біля одного з яхт-клубів між Київською ГЕС і селом Лебедівка, пише видання.

"Ці могильники виявили інспектори рибоохорони під час планового обходу території. Скільки їх ще вздовж водосховища - сказати важко, але, думаю, кілька сотень. Хтось збирає рибу і спеціально закопує", - сказав виданню керівник прес-центру Київдержрибохорони Ігор Тихолаз.

Як зазначає видання, це могли зробити рибалки, а можливо, це зачистка території з метою збереження в таємниці обсягів і наслідків халатності чиновників.

Охоронець яхт-клубу, за територією якого розташовані могильники, розповів, що рибу ховають невідомі.

"Ми впевнені, що це робиться за вказівкою тих людей, які відповідальні за масову загибель риби під час спуску води в лютому. Роблять це навмисно, щоб приховати реальні масштаби катастрофи", - запевнили в рибохороні.

У Держкомітеті рибного господарства України пояснили, що питання зачистки вони повинні регулювати разом з Державним комітетом водного господарства. Але в прес-службі останнього відповіли, що вони до цього не мають ніякого відношення. Те ж саме відповіли в прес-службі Київського обласного управління МНС, пише видання.

У Київдержрибохороні розповіли, що відновити популяцію риби можна буде через п"ять років, але це в тому випадку, якщо заборонити промисловий вилов і запустити малька, пише видання.

Нагадаємо, що в березні, у результаті спуску води в Київському водосховищі загинуло більш ніж половина всієї риби, що живе в ньому.

Зараз ви читаєте новину «На берегах Київського моря з"явилися могильники здохлої риби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути