четвер, 08 вересня 2011 16:12

На арктичних льодах художник зобразив гігантську копію малюнка да Вінчі

На арктичних льодах художник зобразив гігантську копію малюнка да Вінчі

Ірландський художник Джон Квіглі відтворив на льодах Північного льодовитого океану багаторазово збільшену копію малюнка Леонардо да Вінчі "Вітрувіанська людина", повідомляє Agence France-Presse. Гігантскую картину, названу "Тануча Вітрувіанська людина", виклали на крижині між Шпіцбергеном і Гренландією за 800 кілометрів від північного полюса. Для створення контурів використовували мідні листи, які зазвичай служать заготовками для виробництва сонячних батарей.

При цьому зображення вийшло неповним: у нього частково відсутня ліва сторона. Як пояснили в екологічній організації "Грінпіс", таким чином художник підкреслив небезпеку зникнення полярних льодів. "Кліматичні зміни в буквальному сенсі пожирають тіло нашої цивілізації", - додав Квіглі.

За спостереженнями вчених, ірландський художник не далекий від істини. Згідно з даними американського Центру спостереження за снігом і льодом, в минулому серпні площа полярних льодів скоротилася більше, ніж у будь-який з попередніх років спостереження, крім 2007-го.

Деякі фахівці при цьому передбачають, що через кілька десятиліть Льодовитий океан влітку буде повністю звільнятися від льодів, що може спричинити ще більш значні зміни клімату на планеті.

Зараз ви читаєте новину «На арктичних льодах художник зобразив гігантську копію малюнка да Вінчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути