середа, 02 вересня 2009 16:57

На 20-річчя падіння Берлінської стіни приїдуть Медведєв і Горбачов

На 20-річчя падіння Берлінської стіни приїдуть Медведєв і Горбачов

Екс-президент СРСР Михайло Горбачов, а також колишній президент США Джордж Буш-старший прибудуть до Німеччини, щоб разом з колишнім канцлером ФРН Гельмутом Колем взяти участь в заходах з нагоди двадцятих роковин падіння Берлінської стіни.

Колишні керівники трьох країн, які виступали раніше за возз"єднання ФРН і НДР, прибудуть до Берліна 31 жовтня цього року на запрошення німецької газети "Більд"

Радість у зв"язку з майбутньою зустріччю зі своїми "найважливішими колегами тих років" Гельмут Коль виразив у своєму інтерв"ю німецькому виданню. Відвідати заходи, присвячені 20-річчю падіння Берлінської стіни, намічені на 9 листопада цього року, мають намір також президент Росії Дмитро Медведєв, глава Франції Ніколя Саркозі і прем"єр-міністр Великої Британії Гордон Браун.

За словами канцлера ФРН Ангели Меркель, вона не розраховує на те, що заходи відвідає президент США Барак Обама. Оскільки час проведення церемонії співпадає з самітом Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва, який пройде в Сінгапурі. Обама повинен бути присутнім на саміті АТЕС, який включений в програму його азіатського турне.

"В тому разі якщо Обама не приїде, можливо, я попрошу Біла Клінтона поїхати замість нього до Берліна", - сказала канцлер.

За матеріалом: "Вести"

Зараз ви читаєте новину «На 20-річчя падіння Берлінської стіни приїдуть Медведєв і Горбачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути