субота, 16 грудня 2023 11:17

Спецтема: Війна Росії проти України

На 2024 рік Україна планує новий контрнаступ - Welt

На 2024 рік Україна планує новий контрнаступ - Welt
Новий контрнаступ Україна планує на 2024 рік. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Новий контрнаступ вище військове керівництво України планує на 2024 рік.

Він пройде за сценарієм, розробленим Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним. Про це з посиланням на експерта у галузі безпеки та радника із політичних питань Ніко Ланге пише видання Welt.

Контрнаступ буде таким, яким мав бути влітку 2023 року. За інформацією видання, Залужний не був прихильником початку контрнаступу у 2023 році, оскільки не бачив шансів на успіх без достатньої підтримки з повітря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умєров відповів на відставку Залужного жартом

Журналісти стверджують, що він нібито погодився на проведення літнього контрнаступу "винятково з політичних мотивів". Однак, Ланге припускає, що наступного року контрнаступ ЗСУ буде саме таким, як його спочатку задумував Залужний.

За інформацією видання, Україна має "великі плани". Про це, зокрема, свідчить список озброєння, який українське керівництво передало США. У переліку значаться гелікоптери Black Hawk і Apache, а також винищувачі F-16 та F-18, ракетні комплекси великої дальності, танки Abrams, численні безпілотники та боєприпаси.

Ланге вважає, що Україна намагається перейти до мобільної війни, яка так і не реалізувалася під час літнього контрнаступу.

На думку експерта, відправною точкою нових наступальних дій може стати Херсонська область. Сили оборони там нині утримують плацдарм на лівому березі Дніпра, продовжуючи його розширювати.

Видання наголошує, що звідти до "слабкого місця росіян", Криму - всього 60 км.

Контрнаступ Збройних сил України не виправдав сподівань, але й не є програшем України. Війна ще триватиме, заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

Сполучені Штати Америки та Україна розходяться у думках щодо того, як саме вести війну проти Російської Федерації. Стратегії ведення війни США та України відрізняються, пише New York Times. Наразі країни розробляють нову - спільну.

Зараз ви читаєте новину «На 2024 рік Україна планує новий контрнаступ - Welt». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути