Ексклюзиви
понеділок, 07 грудня 2020 10:22

МЗС запевняє, що Україна не буде останньою, хто отримає вакцину

МЗС запевняє, що Україна не буде останньою, хто отримає вакцину
Глава МЗС пояснив, що поки рано говорити про конкретику, бо тільки пару тижнів тому почали говорити про конкретні цифри ефективності певних вакцин. Фото: pixabay

Україна не залишиться в кінці світової черги на вакцину.

Ця тема порядку денному, про це розповів очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Тема вакцини є на порядку денному. Президент, я, міністр охорони здоров'я, посли в окремих країнах - усі над цим працюємо, шукаємо, домовляємося", - розповів міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилася ситуація з коронавірусом в Україні за вихідні

За його словами, Міністерству охорони здоров'я допомогли на початку пандемії приєднатися і до європейського комітету охорони здоров'я, потім до COVAX. Також ведеться робота на двосторонньому рівні з урядами США, Німеччині, щоб це питання вирішилося позитивно. Глава МЗС пояснив: поки що рано говорити про конкретику, бо тільки пару тижнів тому з'явились чіткі цифри ефективності певних вакцин.

"Не залишимося в кінці черги і плануємо досягти цього завдяки 2 елементам: активній участі в COVAX і дружнім стосункам з тими країнами, які отримають доступ до вакцини першими", - запевнив Кулеба.

У Раді національної безпеки і оборони прогнозують, що масова вакцинація від коронавірусу розпочнеться в Україні не раніше середини 2021 року. Про це заявив голова комісії з біобезпеки та біологічного захисту при РНБО, академік НАНУ Сергій Комісаренко.

Зараз ви читаєте новину «МЗС запевняє, що Україна не буде останньою, хто отримає вакцину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути