неділя, 18 березня 2018 00:13

МЗС України не виключає провокацій через вибори Путіна

МЗС України не виключає провокацій через вибори Путіна
Речник МЗС Мар'яна Беца: "Провокацій 18 березня буде дуже багато". Фото: ТСН

Міністерство закордонних справ прогнозує велику кількість провокацій в Україні через президентські вибори в Російській Федерації 18 березня.

Про це розповіла речник МЗС Мар'яна Беца, повідомляють Українські новини.

"Провокацій завтра (18 березня - ред.) буде дуже багато. Я здивуюся, якщо їх не буде. Якщо їх не буде на виборчих дільницях, вони будуть на лінії розмежування", - заявила Беца.

Вона наголосила, що у відповідь на прохання російської сторони Україна посилить безпеку російських посольства і консульств.

"Росія висловила прохання посилити охорону дипустанов на час виборів. Ось ми і забезпечуємо правопорядок, правоохоронні органи забезпечать посилену охорону дипустанов: посольства в Києві, генконсульств в Одесі, Львові, Харкові", - розповіла речник МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Росії обурені рішенням України про недопуск росіян на вибори

Також Беца прокоментувала заборону України голосувати росіянам в дипустановах країни, зазначивши, що своє виборче право вони можуть реалізувати на території РФ.

"Якщо вони хочуть проголосувати, будь ласка, є Російська Федерація, туди можна швидко доїхати... Ми свідомо на це йдемо, це нелегітимні вибори на українській території - в окупованому Криму. Відмовтеся від виборів в Криму - і ми дозволимо голосувати", - додала вона.

На посаду президента РФ претендують 8 кандидатів.

Серед них самовисуванець - президент РФ Володимир Путін, лідер ЛДПР Володимир Жириновський, кандидат від КПРФ Павло Грудінін, бізнес-омбудсмен і голова "Партии роста" Борис Титов, кандидат від "Гражданской инициативы" Ксенія Собчак, кандидат від "Коммунистов России" Максим Сурайкін, кандидат від "Российского общенародного союза" Сергій Бабурін і лідер "Яблока" Григорій Явлінський.

Голосування на виборах завершиться о 21:00 мск в неділю, коли закриються останні виборчі дільниці в найзахіднішому регіоні країни - Калінінградській області.

Попередні підсумки голосування ЦВК Росії підведе о 10:00 за московським часом 19 березня.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України не виключає провокацій через вибори Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути