середа, 21 травня 2008 16:33

М"янма відмовилася прийняти гуманітарну допомогу від США

М"янма, що постраждала від урагану "Наргіс", відмовилася прийняти гуманітарну допомогу, доставлену до її берегів військовими кораблями США, повідомляє Associated Press. Вертольотам, що знаходяться на борту кораблів, також заборонений доступ в країну.

Це рішення влади країни викликане її упевненістю в тому, що Вашингтон діє не безкорисливо. При цьому, проте, гуманітарну допомогу, що доставляється в М"янму американськими літаками, військова хунта країни прийняти погодилася, повідомляється в місцевих державних ЗМІ. Чи погодилася М"янма прийняти допомогу, доставлену французькими і британськими військовими кораблями, які, як і кораблі США, чекають рішення місцевої влади, невідомо.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав військову хунту М"янми в даній ситуації думати перш за все про порятунок людських життів, а не про політику. Генсек ООН відвідає М"янму з дводенним візитом, під час якого спробує умовити владу країни дати можливість міжнародному співтовариству безперешкодно допомагати постраждалим від урагану, число яких, за його даними, перевищує два з половиною мільйони людей. За словами Пан Гі Муна, вони страждають від голоду, відсутності житла, крім того, в регіонах, що постраждали від циклону, можливі спалахи різних небезпечних захворювань.

Також Генсек ООН повідомив, що М"янма погодилася допустити вертольоти ООН з вантажем гуманітарної допомоги на борту у віддалені, малодоступні райони країни.

Як повідомлялося раніше, циклон "Наргіс" обрушився на територію М"янми 2 травня. За останніми даними, кількість загиблих досягла 78 тисяч людей, 56 тисяч вважаються зниклими безвісти. Влада М"янми із самого початку вельми неохоче приймала допомогу міжнародного співтовариства. Одними з перших, хто був допущений військовою хунтою в постраждалі від стихійного лиха райони, були співробітники Міжнародної організації Червоного Хреста і продовольчої програми ООН, проте їхня діяльність по наданню допомоги вижившим після урагану була в значній мірі обмежена місцевою владою, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «М"янма відмовилася прийняти гуманітарну допомогу від США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути