четвер, 05 травня 2022 21:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ми побачили, як безславно воює Чорноморський флот. Він буде знищений" – військовий аналітик

"Ми побачили, як безславно воює Чорноморський флот. Він буде знищений" – військовий аналітик
Крейсер "Москва", який потопили українськими ракетами. Фото: twitter.com/Osinttechnical

Кораблі Чорноморського флоту Росії вже бояться підходити близько до українського кордону. Коли Збройні сили України звільнять Херсон, то зможуть знищити залишки російського флоту в окупованому Криму. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий аналітик Іван Січень.

"Російські кораблі вже бояться підходити близько до українських берегів. Ми розгромили спочатку їхній гарнізон на Зміїному. Потім потопили два катери. Крейсер "Москва" ми втопили. У Бердянську знищили два російські кораблі. Якщо підійде те, що залишилося, його також ЗСУ знищать. Ми побачили як безславно воює Чорноморський флот. Росія завжди його розглядала як головну ударну силу проти України. Він відіграв вирішальну роль у тому, що Росія захопила Крим. Це був засіб домінування в Чорноморському регіоні, проєктування сили на Середземноморський регіон. Тепер цей флот майже знищений. Уже не 2014-й і ми можемо топити російські кораблі. Особливо, коли надійде нова зброя", - каже Січень.

Україна поверне острів Зміїний, говорить аналітик. Пояснює, чому цей об'єкт важливий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Восени в Росії буде повномасштабна фінансова криза" – економіст

"Хто контролює Зміїний, той контролює входи до портів Одеси. Це 12-мильна морська зона (зона відкритого моря, у якій прибережна держава відповідно до міжнародного морського права може контролювати. - Gazeta.ua). Хто контролює острів, може вирішувати, пропускати кораблі чи ні, вести там економічну діяльність. На початку вторгнення росіяни знищили наш прикордонний гарнізон. А тепер ми, по суті, знищили російський, який вони там поставили. За першої можливості ми туди повернемося", - говорить Січень.

Війна перейде на територію Росії і росіяни мають боятися цього, додає аналітик.

"У тому ж Севастополі є база Чорноморського флоту. Там є два величезні склади з боєприпасами. Коли ми звільнимо Херсон, то отримаємо можливість завдавати удару по цій базі. І російський флот буде знищений повністю. Після чого ми відновимо контроль і над Зміїним, і над Кримом", - наголошує Січень.

24 березня у захопленому Росією порту Бердянськ знищили великий десантний корабель Чорноморського флоту окупантів. Пожежа перекинулася на інші кораблі, пальне й боєприпаси.

13 квітня повідомили про ураження російського ракетного крейсера "Москва" українськими ракетами "Нептун". Унаслідок обстрілу Росія втратила 16 крилатих ракет.

Уранці 2 травня українські захисники знищили два російські катери біля острова Зміїний. Ворожу техніку атакували турецьким ударним безпілотником Bayraktar.

Зараз ви читаєте новину «"Ми побачили, як безславно воює Чорноморський флот. Він буде знищений" – військовий аналітик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути