понеділок, 12 січня 2009 11:21

МВФ потрібно ще 150 мільярдів доларів на боротьбу з кризою

Міжнародному валютному фонду (МВФ) необхідні додаткові 150 мільярдів доларів, щоб допомогти країнам з перехідною економікою і бідним державам світу справитися зі світовою фінансовою кризою. Про це заявив глава МВФ Домінік Стросс-Кан.

За його словами, необхідність в цих коштах виникла через те, що фінансова криза завдала сильнішої дії на економіки країн світу, ніж це передбачалося раніше. Якщо МВФ отримає додаткові кошти, то загальна кількість грошей в його розпорядженні складе 500 мільярдів доларів.

Раніше повідомлялося, що Японія запропонує МВФ 100 мільярдів доларів зі своїх валютних резервів, які є другими в світі за об"ємом. Володар найбільших резервів, Китай, також розглядається в числі можливих донорів МВФ.

В кінці 2008 року МВФ виділив більше 50 мільярдів доларів декільком країнам, включаючи Ісландію, Україну та Угорщину. Розглядаються можливості надання кредиту і іншим державам Європи і Азії.

Раніше МВФ прогнозував втрати і списання коштів по всьому світу в ході кризи в 1,4 трильйона доларів, але цю суму фонд має намір переглянути у бік збільшення.

МВФ - спеціальне агентство ООН, діяльність якого зосереджена на подоланні короткочасних макроекономічних криз. Всього до фонду входять 185 країн, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «МВФ потрібно ще 150 мільярдів доларів на боротьбу з кризою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути