середа, 28 січня 2009 17:08

МВФ понизив прогноз зростання світової економіки в 2009 році до 0,5%

МВФ понизив прогноз зростання світової економіки в 2009 році до 0,5%
Міжнародний валютний фонд (МВФ) чекає, що зростання світового ВВП в 2009 році складе 0,5%. Такі дані містяться в опублікованому сьогодні новому уточненому прогнозі фонду на найближчу перспективу. Порівняно з аналогічним прогнозом, зробленим в листопаді минулого року, ця цифра скоротилася на 1,7 процентних пункти.

У бік зменшення переглянутий і загальний прогноз на 2010 рік. Тепер експерти МВФ вважають, що наступного року світова економіка виросте на 3%, тоді як декількома місяцями раніше вважали найбільш вірогідним зростання на 3,8%.

У нинішньому році в мінусі опиняться всі провідні промислові держави. Найбільше зниження, за прогнозами МВФ, торкнеться Великої Британії та Японії - на 2,8% і 2,6% відповідно. Два з половиною відсотки "втратить" Німеччина, 2,1% - Італія. У зоні євро в цілому падіння складе 2%. У США очікується зниження ВВП на 1,6% в нинішньому році і таке ж зростання в 2010 році, пише Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «МВФ понизив прогноз зростання світової економіки в 2009 році до 0,5%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути