понеділок, 05 жовтня 2009 08:53

МВФ хоче ввести глобальний податок на банки

МВФ хоче ввести глобальний податок на банки

Міжнародний валютний фонд вивчає можливість введення глобального податку на фінансові інститути з метою створення антикризового страхового фонду, пише The Wall Street Journal.

Поки не вирішено питання ні про розмір, ні про напрями використання можливого фонду, але сама ідея глобального податку обговорювалася на недавньому саміті "групи двадцяти" в Піттсбурзі, відзначає газета.

У комюніке зустрічі йдеться, що до весни МВФ повинен доповісти, яким чином фінансовий сектор міг би зробити "справедливий і значний внесок" з метою компенсації витрат держав на порятунок банківської системи в період кризи.

У одній з останніх доповідей Фонду обговорюється можливість "пре-фінансування фонду порятунку" для великих фінансових інститутів, краху яких держава не може допустити.

Заступник директора-розпорядника МВФ Джон Ліпськи порівняв цю ідею зі схемою роботи системи страхування банківських депозитів.

"Тепер ми можемо подивитися ширше на всю фінансову систему і поставити питання: як повинні розподілятися потенційні витрати на пом"якшення наслідків?" - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «МВФ хоче ввести глобальний податок на банки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути