Ексклюзиви
четвер, 02 квітня 2009 08:23

МВФ допоможе країнам, що розвиваються

МВФ допоможе країнам, що розвиваються
Канада додатково надасть $10 млрд Міжнародному валютному фонду - на допомогу країнам що розвиваються, заявив канадський прем"єр-міністр Стівен Харпер напередодні відкриття саміту G20.

Раніше МВФ закликав зібрати кошти для того, щоб спільно вести боротьбу з економічною кризою. Європейський Союз вже пообіцяв виділити близько $100 млрд, таку ж суму в лютому обіцяла виплатити Японія.

США закликали потроїти кошти, які має в своєму розпорядженні МВФ, проте не повідомили про розмір свого внеску. Бразилія, Росія, Індія і Китай також підтримали ідею збільшення активів МВФ.

Після того, як з початком глобальної економічної кризи цілий ряд країн опинилися на межі дефолту, МВФ оголосив про свою готовність допомагати країнам, що опинилися у важкій ситуації.

У листопаді 2008 року МВФ надав кредит у розмірі $16,5 млрд Україні, $25,1 млрд - Угорщині, $7,6 млрд - Пакистану і $19 млрд - Туреччині. Допомогу від МВФ також отримали Латвія, Вірменія, Ісландія, Білорусія і Сербія. У березні 2009 року умови надання кредиту на $20 млрд були узгоджені з Румунією, повідомляє Reuters

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «МВФ допоможе країнам, що розвиваються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути