Ексклюзиви
середа, 21 квітня 2010 10:19

Музей Метрополітен в квітні покаже невідомі роботи Пікассо

Музей Метрополітен в квітні покаже невідомі роботи Пікассо

Нью-Йоркський музей Метрополітен в квітні вперше відкриває публіці повну колекцію робіт Пабло Пікассо, що зберігаються тут. Багато з робіт були невідомі або приналежність яких пензлю знаменитого іспанця не була підтверджена - досі такі роботи зберігалися в запасниках.

"Ця знакова виставка повністю зосереджена на роботах Пабло Пікассо, що зберігаються в музейній колекції. Вона включає 300 робіт, зокрема повні музейні збірки картин, малюнків, скульптури і кераміки роботи Пікассо, які ніколи не були представлені в такому масштабі", - сказав в понеділок на передпоказі виставки для журналістів директор музею Томас Кемпбелл.

Серед виставлених картин - роботи, що представляють різні періоди творчості Пікассо, включаючи рожевий і блакитний, відомі і спірні, перші й останні.

У Метрополітен представлено полотно "Гола на фоні бюсту і зеленого листя", яку аукціонний дім Christie"s виставить 4 травня на торги в Нью-Йорку з естімейтом в 70-90 мільйонів доларів і яка може стати найдорожчою картиною в світі.

Робота з колекції Сідні Френсіс Броуді, на якій зображена кохана художника Марі-Терез Вальтер, вважається одним з найбільш значущих творів Пікассо, здатним побити рекорд його ж "Хлопчика з трубкою", купленого в 2004 році в Нью-Йорку за 104,17 мільйона доларів.

У США картина виставлялася лише одного разу, в 1961 році, і, можливо, це останній шанс побачити роботу, яка може знову надовго зникнути від публіки в приватній колекції.

Відвідувачі знову зможуть побачити портрет "Актор", який повертається в зали Метрополітен після реставрації, - він був пошкоджений в січні, коли на нього випадково впала одна з відвідувачок музею.

У залах виставлені культовий "Сидячий Арлекін" і портрет Гертруди Стайн, що став іконою, - перше полотно, яке Метрополітен купив у художника.

Більшість з виставлених робіт Пікассо були принесені в дарунок музею меценатами. Були потрібні роки на те, щоб підтвердити авторство найдорожчого художника XX сторіччя, зокрема складними технічними методами.

Так, вперше Метрополітен представив публіці зі своїх запасників неоднозначну роботу "Еротична сцена", авторство якої художник заперечував за життя, запевняючи, що це "жарт друзів".

У поясненні експертів Метрополітен до роботи повідомляється, що полотно, безперечно, належить Пікассо, який зобразив себе в інтимній сцені, проте він виконаний менш вдало, ніж інші його еротичні роботи. Ця картина художника, що "дивився на речі через призму кохання", була отримана музеєм в дарунок, але майже 30 років провела в запасниках.

Основоположник кубізму, Пікассо здійснив винятковий вплив на розвиток образотворчого мистецтва в XX столітті.

За наслідками опитування 1,4 мільйона читачів, проведеного газетою Times в 2009 році, Пікассо був визнаний кращим художником сторіччя. Він помер у віці 92 років, залишивши після себе більше 50 тисяч картин, малюнків, гравюр, скульптур, творів кераміки.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Музей Метрополітен в квітні покаже невідомі роботи Пікассо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути