понеділок, 29 жовтня 2012 05:41

Мусульманин з Боснії пішки дістався до Мекки

Мусульманин з Боснії пішки дістався до Мекки
© AFP/ Fayez Nureldine

Мусульманин з Боснії та Герцеговини сенаде Хаджич прославився на весь світ після того, як здійснив хадж, пройшовши пішки через сім країн і дві пустелі, повідомляють боснійські ЗМІ.

В цілому 47-річний Хаджич пройшов 5 тисяч 650 кілометрів, мандруючи від населеного пункту Бановичі на північному сході Боснії та Герцоговини до Мекки. За 10 місяців подорожі паломнику довелося пройти в тому числі через охоплену громадянською війною Сирію.

Боснієць відправився в дорогу в минулому році, майже без грошей і з 20-кілограмовим рюкзаком за плечима. У шляху його чекало чимало випробувань.

"Жоден день не був легким, кожен був важким. Але в той же час було це було захоплююче", - ділиться з журналістами Хаджич, який прибув до Саудівської Аравії на днях.

Щоб дістатися до священного міста ісламу, йому потрібно було пройти через Боснію і Герцеговину, Сербію, Болгарію, Туреччину, Сирію та Йорданію. У день виходило пройти від 30 до 70 кілометрів.

Хаджич, чию подорож в ці дні обговорюють у ЗМІ від Балкан до США і Пакистану, говорить, що він не втомився, і що місяці, проведені в дорозі, стали кращими в його житті.

Згідно з ученням ісламу, хадж повинен здійснити хоча б один раз у житті кожен мусульманин, який у змозі це зробити.

Зараз ви читаєте новину «Мусульманин з Боснії пішки дістався до Мекки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути