пʼятниця, 09 грудня 2022 19:50

Можна "попасти" на кілька тисяч ‒ любителів живих ялинок попередили про штрафи

Можна "попасти" на кілька тисяч ‒ любителів живих ялинок попередили про штрафи
Живу новорічну ялинку вже можна купити у лісівників. Фото: provse.te.ua

Лісівники вже почали продавати живі новорічні ялинки. А штраф за незаконно зрубане дерево може сягати кількох тисяч гривень.

Сума штрафу залежить від розміру незаконно зрубаної ялинки, нагадують у Київській міській держадміністрації.

Традиційно перед новорічними святами лісівники влаштовують рейди та патрулювання територій, де ростуть молоді насадження. Перевіряють також ліси біля автодоріг і залізничних шляхів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пройдуть новорічні святкування у Харкові: подробиці від мера

"Саме тут найчастіше полюють мисливці за зеленими новорічними красунями. У рейдах також беруть участь працівники Держекоінспекції та патрульної поліції. За кожне незаконно зрубане дерево правопорушнику доведеться сплатити штраф залежно від розміру дерева", ‒ йдеться у повідомленні.

Так, якщо браконьєра впіймають у лісі, він заплатить від 599 до 2 709 грн за ялинку. У межах міста та інших населених пунктів ‒ від 1152 до 1852 грн. А на територіях природно-заповідного фонду доведеться заплатити від 908 до 4 132 грн за кожне дерево.

Окрім того, порушники платитимуть штрафи за адміністративні правопорушення. Їхні суми різні в залежності від завданої шкоди, місця вирубки тощо. Мінімальний штраф ‒ 170 грн. Максимальний накладається на посадових осіб ‒ 5 100 грн.

Цьогоріч у центрі Києва встановлять новорічну ялинку з верхівкою у вигляді герба України та із енергозберігаючими гірляндами. Представники бізнесу звернулися до міської влади столиці з пропозицією встановити невеликі ялинки у Києві за їхні кошти. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Період різдвяно-новорічних свят зазвичай сповнений приємними клопотами, серед яких купівля подарунків. Прийдешній рік українці зустрічатимуть в умовах повномасштабної війни. Нові реалії диктують свої правила й у виборі подарунків: вони мають бути корисними та практичними. Gazeta.ua підготувала варіанти подарунків на Новий рік, які стануть у пригоді кожному українцю.

Зараз ви читаєте новину «Можна "попасти" на кілька тисяч ‒ любителів живих ялинок попередили про штрафи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути