Ексклюзиви
неділя, 07 березня 2021 15:44

Моторошне ДТП у Польщі: розповіли про стан жінки, яку вважали мертвою

Моторошне ДТП у Польщі: розповіли про стан жінки, яку вважали мертвою
Дев'ятеро з 24 пасажирів смертельного рейсу, які перебувають у лікарні, у тяжкому стані. Фото: tvn24.pl

Станом на 7 березня в лікарнях Підкарпатського воєводства після ДТП, яке сталося з українським автобусом, перебувають 24 людини.

Про це повідомив генконсул України в Любліні Василь Павлюк, пише "Укрінформ".

24 українців, які теж постраждали в ДТП, відправили в Україну 2-ма автобусами перевізника з Тернополя, якому належав розбитий транспорт. За словами Павлюка, їх травми не є настільки тяжкими, аби й надалі перебувати в лікарні. Крім того, ще 2 осіб вирішили не їхати в Україну, а повернутися до своїх родин у Кракові та Жешуві.

1-ну з постраждалих жінок, яку помилково назвали 6 жертвою автокатастрофи, вдалося врятувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельне ДТП в Польщі: додому повертаються 24 українці

"Зараз вона в реанімації у комі, її стан критичний. У решти осіб стан також тяжкий, але стабільний", - повідомив дипломат.

Він додав, що двоє водіїв автобусу, стан яких є нормальним, були затримані поліцією. Після отримання свідчень у справі, водія, який не був за кермом, мають відпустити. Водій, який був за кермом у момент ДТП, залишиться під слідством.

Українським дипломатам по документах вдалося встановити осіб жертв автокатастрофи. Для підтвердження цієї інформації очікується офіційний лист від прокуратури міста Перемишль, додав Павлюк.

Пасажири автобусу були з багатьох регіонів України. Зокрема Львівської, Тернопільської, Запорізької, Херсонської, Полтавської, Одеської областей.

Аварія сталася близько 23.50 5 березня біля міста Ярослав у Польщі. Водій автобуса Познань-Херсон не впорався з кермуванням, пробив огорожу, злетів з естакади на узбіччя й перекинувся. У салоні перебувало 57 громадян України, серед яких двоє - водії. Загинули 5 людей. 41 отримали травми, п'ятеро із них у критичному стані. На виклик про аварію виїжджали близько 100 рятувальників, пожежників, поліцейських, медиків. Постраждалих транспортували, зокрема, і двома гелікоптерами, у 6 лікарень.

Зараз ви читаєте новину «Моторошне ДТП у Польщі: розповіли про стан жінки, яку вважали мертвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути