неділя, 03 лютого 2013 17:02

Московські комунальники почали "прибирати" сніг за допомогою фотошопа

Комунальні служби Москви почали прибирати сніг з допомогою фотошопу.

Про це повідомив у своєму блозі член Молодіжної палати муніципалітету Орехово-Борисово Північне Юрій Урсу.

У середу 29 січня Урсу залишив скаргу на порталі уряду Москви "Наше місто" з приводу "пішохідної дороги, яка жодного разу не забиралася із самого початку зими".

Через два дні, в п'ятницю 1 лютого, він отримав відповідь, підписану главою Управи, в якій повідомлялося, що дорога прибрана, а керуюча компанія покарана штрафом. До повідомлення додаються фотографії з результатами виконаних робіт: сніг з доріжки дійсно пропав, але разом з ним зникли і написи на стінах, а на асфальті з'явилися сліди "пензликів" фоторедактора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу в Києві від ожеледиці травмувалася сотня людей

Спростування, яке Урсу спробував розмістити на порталі "Наше місто", було відхилене модератором з формулюванням: "повідомлення не містить конкретних фактів, на підставі яких можливо провести перевірку".

"Для порталу "Наше місто" це, звичайно, сильно, не тільки сам факт фотошопа, скільки те, що модератор відхилив інформацію про це, тому що я повинен або підтвердити, або спростувати результат. Відповідно, я його спростував, доклав фотографії, коментарі, модератор відхилив моє повідомлення. Це вказує на те, що це перегин на місцях, управа намудрувала, а те, що модератор це відхилив, вказує на те, що сам портал "Наше місто" при уряді Москви вже покриває цю справу, що, загалом, серйозно", - заявив член Молодіжної палати в інтерв'ю телеканалу "Дождь".

Урсу додав, що вже направив повідомлення про події в уряд Москви і Нагатинську міжрайонну прокуратуру.

Зараз ви читаєте новину «Московські комунальники почали "прибирати" сніг за допомогою фотошопа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути