понеділок, 29 липня 2019 12:54

Мітинг у Москві: розповіли, чи буде у Росії Майдан

Мітинг у Москві: розповіли, чи буде у Росії Майдан
Московська поліція повідомила, що в акції брали участь 3,5 тисячі осіб. Проте організатори повідомляють про більшу кількість учасників — від п'яти до десяти тисяч. Фото: ВВС

Головна особливість мітингу у Москві - велика кількість молоді серед учасників. Чим більше її буде втягуватись у цей процес, тим більше шансів на певні успіхи протестів у майбутньому.

Про це у коментарі Gazeta.ua каже політолог Олександр Кочетков.

"Молоді росіяни у більшості своїй аполітичні. Їх просто обурюють свавільні дії влади, турбує рівень життя у Росії.

Звичні лідери вже не мають такої великої ваги. У середовищі керівників опозиції теж відбувається оновлення. Але зараз немає підстав розраховувати, що точкові антивладні мітинги переростуть на всеросійське повстання. Чим більше буде протестів, тим жорсткіше діятиме влада", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС України засудило насильство щодо затриманих учасників акції в Москві

За словами експерта, Москва, Санкт-Петербург, деякі інші великі міста періодично виходять на мітинги, але глибинно Росія все ще підтримує Путіна.

"Років за 10 таких репресій і паралельного зубожіння росіян може початись більш серйозна хвиля повстань. Але, швидше за все, серйозні зміни у Росії стануться через відділення віддалених від Москви територій. Наприклад, через певний час зі складу РФ можуть захотіти вийти республіки Кавказу", - говорить Олександр Кочетков.

Але абсолютна більшість тих, хто протестував на Тверській, підтримують анексію Криму та агресивну російську політику проти України, пояснює політолог.

"Часто буває так, що російський лібералізм закінчується там, де починається українське питання. Тож на нашу державу такі хвилювання всередині РФ не впливають", - додає він.

Під час масових протестів 27 липня на Тверській вулиці у Москві силовики затримали близько 1 тис. осіб. Люди вийшли на вулицю через заборону опозиційним депутатам брати участь у виборах до Московської міської думи.

Зараз ви читаєте новину «Мітинг у Москві: розповіли, чи буде у Росії Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути