Ексклюзиви
середа, 15 липня 2020 11:22

МОЗ ініціює зниження прохідного балу для іспитів в медичних університетах

МОЗ ініціює зниження прохідного балу для іспитів в медичних університетах
Щоб пройти тест "Крок-2" наразі обов'язково правильно відповісти на 60,5% тестових завдань. В проєкті наказу це пропонують знизити до 50,5%. Фото: pixabay

Проєкт наказу про зниження на 10% прохідного балу "Крок-2" та "Крок-3" – іспитів для студентів-медиків, зареєструвало Міністерство охорони здоров'я.

Відповідний документ опублікували на сайті МОЗ, пише "Українська правда".

"Крок-1" перевіряє рівень знань з фундаментальних для медиків дисциплін – анатомії, фізіології, гістології, фармакології, патологічної анатомії, фізіології та інших. Його студенти складають наприкінці 3-го курсу навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, скільки коштує вивчити одного учня

"Крок-2" – це набір питань з клінічних дисциплін, в яких майбутні лікарі намагаються підібрати найбільш коректний метод діагностики чи лікування патології, зазначеної в умові. Його складають в кінці 6-го курсу.

"Крок-3" складається під час навчання в інтернатурі. До іспиту "Крок-3" допускаються інтерни лише за наявності сертифікатів про складання ліцензійних іспитів "Крок-1" та "Крок-2".

Щоб пройти тест "Крок-2", наразі обов'язково правильно відповісти на 60,5% тестових завдань. В проєкті наказу це пропонують знизити до 50,5%.

З 2015/2016 навчальних років для проходження "Кроку-3" необхідно було правильно скласти 70,5% тесту. Тепер хочуть, щоб для проходження "Кроку-3" було достатньо 60,5% правильних відповідей.

За словами голови наглядової ради студентської медичної асоціації Анастасії Петренко, документ опублікували нібито 9 липня, але з'явився він на сайті лише 14 липня.

"Проєкт наказу має дату й номер, хоча на цьому етапі їх не має бути", – додає Петренко.

Це сталося майже одночасно із заявою кардіохірурга Бориса Тодурова про те, що під час його зустрічі з міністром охорони здоров'я Максимом Степановим обговорювали зниження прохідного балу ЗНО до 130 для педіатрів та санітарних лікарів.

Українські студенти-медики старших курсів та інтерни боротимуться із поширенням коронавірусу Covid-19. МОЗ звернулося до Держслужби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів і Держслужби з питань праці, щоб вони делегували до складу епідбригад фахівців з освітою епідеміологічного профілю.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ ініціює зниження прохідного балу для іспитів в медичних університетах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути