четвер, 10 березня 2022 16:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Міносвіти рекомендує відновити навчальний процес у безпечних районах

Міносвіти рекомендує відновити навчальний процес у безпечних районах
Навчальний процес у школах буде відновлено. Фото: euroradio.fm

25 лютого 2022 року Міністерство освіти і науки України запровадило двотижневі канікули у зв`язку з початком війни на території країни. Наразі, в деяких регіонах ситуація більш спокійна та контрольована, тож міністр освіти Сергій Шкарлет порекомендував відновити навчальний процес у найбільш можливій безпечній та комфортній формі.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

МОН рекомендує регіонам після завершення канікул організовувати роботу закладів освіти в залежності від конкретної ситуації:

- тимчасове призупинення освітнього процесу (виконання працівниками закладів освіти заходів та завдань, що визначені військово-цивільною адміністрацією);
- організація освітнього процесу за дистанційною формою навчання або використання її елементів (за погодженням з військово-цивільною адміністрацією).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог обстріляв аеропорт біля Кривого Рогу

У місцевостях, де наразі не ведуться активні бойові дії, наявний стабільний інтернет та можливо організувати дистанційне навчання або використовувати окремі його елементи рекомендовано розпочати освітній процес.

Для учнів закладів загальної середньої освіти з числа тимчасово внутрішньо переміщених осіб (особи, які внаслідок агресії Російської Федерації евакуйовані з місця постійного проживання) навчання також може бути організовано за заявою одного з батьків за індивідуальною формою: екстернатною, сімейною (домашньою).

Також учні з числа внутрішньо переміщених осіб можуть тимчасово відвідувати (за заявою одного з батьків) заклади загальної середньої освіти за місцем тимчасового перебування.

У будь-якому варіанті рекомендовано використовувати наявні електронні ресурси, насамперед Всеукраїнську школу онлайн, регіональні платформи, ресурси закладів освіти, у тому числі приватних.

МОН закликало місцеві органи управління освітою допомогти організувати підключення до дистанційної форми навчання здобувачів освіти, у тому числі з числа внутрішньо переміщених осіб.

Також МОН наразі розробляються рекомендації щодо організації спеціальної допомоги в опануванні освітнього матеріалу та надолуженні пропущеного для учнів з регіонів, де неможливо провадити освітній процес, зруйновано освітню інфраструктуру.

В Івано-Франківській та Львівській областях з 14 березня відновлюють освітній процес. Навчатимуться і діти, які переселилися з інших областей. На Івано-Франківщині почнуть роботу школи, коледжі та училища. Також в області розпочали реєстрацію на навчання учнів, які переселилися з інших областей.

Зараз ви читаєте новину «Міносвіти рекомендує відновити навчальний процес у безпечних районах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути