вівторок, 06 вересня 2022 10:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони РФ "розганяє" відверті фейки про війну в Україні

Міноборони РФ "розганяє" відверті фейки про війну в Україні
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 6 вересня.

Міністерство оборони Російської Федерації поширює черговий фейк щодо війни в Україні, повідомила у вівторок вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Незважаючи на присутність на Запорізькій атомній електростанції представників МАГАТЕ, київський режим продовжує провокації з метою створення загрози техногенної катастрофи", – дезінформує вороже відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фейки і маніпуляції: в РНБО розповіли про нову брехню Росії щодо України

Чергову дезінформацію поширює також колаборант Кирило Стремоусов, якого російські окупанти називають "заступником голови військово-цивільної адміністрації" Херсонщини. Він заявив, що київська влада "приховує катастрофічні втрати українських військ під час спроб наступу" на Херсонщині.

"За нашими даними, українські війська вже втратили майже 3 тисячі осіб і до 100 одиниць підбитої іноземної військової техніки, зокрема, німецької та польської", – сказав він.

Очільник міненерго Росії Микола Шульгінов заявив, що Європа, швидше за все, не зможе відмовитися від газу з РФ навіть до 2027 року.

"Повна відмова Європи від російського газу призведе до зупинки промисловості ЄС, зокрема хімічної", – ідеться у маніпуляції російського чиновника.

Перший заступник постійного представника Росії при ООН Дмитро Полянський раніше проманіпулював заявою, що РФ нібито "сподівається на те, що київським силовикам вистачить розуму не обстрілювати місію МАГАТЕ на Запорізькій АЕС".

25 серпня Запорізька АЕС, яка є найбільшою в Європі, уперше в історії повністю відключилася від енергомережі. Це сталося в результаті пожежі, що зайнялась через обстріли загарбників. Росія привела весь світ на межу ядерної катастрофи, заявив на засіданні Радбезу ООН президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони РФ "розганяє" відверті фейки про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути