середа, 05 вересня 2012 10:24

Міліція отримає доступ до даних користувачів мобільного зв'язку

Міліція отримає доступ до даних користувачів мобільного зв'язку
Фото: newsru.ua

Міліція, знаючи ім'я власника мобільного номера, буде мати доступ до даних електронної пошти і акаунтів у соцмережах, якщо схвалять законопроект Держслужби зв'язку.

Цей законопроект пропонує зобов'язати операторів передавати дані користувачів в установленому порядку. Тепер ця процедура виконується тільки за рішенням суду, пише "КоммерсантЪ-Україна".

"Відсутність чіткого порядку отримання правоохоронними органами інформації про абонентів і надані телекомунікаційні послуги не дозволяє їм швидко і чітко виконувати свої обов'язки", - наголошується в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ассанж назвав Facebook "інструментом шпіонажу"

Сьогодні 90% з 55,4 млн SIM-карт, зареєстрованих в Україні, працюють на умовах передоплати без укладення договору і надання персональних даних клієнтами. Реєстрація абонентів не дозволить досягти поставлених авторами законопроекту цілей, вважають експерти.

"Російський досвід показує, що швидко з'являється чорний ринок, на якому SIM-карти оформляються на підроблені документи, а потім перепродуються", - зазначає керівник відділу зв'язків з громадськістю "МТС-Україна" Вікторія Рубан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соцмережа Facebook стрімко втрачає користувачів

Раніше повідомлялося, що українська влада має намір заборонити надання телекомунікаційних послуг без ідентифікації користувачів, зокрема послуг мобільного зв'язку, де найбільш поширеним способом отримання послуг є придбання без укладення договорів SIM-карт.

Зараз ви читаєте новину «Міліція отримає доступ до даних користувачів мобільного зв'язку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

67

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути