середа, 30 червня 2010 15:50

Міліція за гарячими слідами затримала руйнівника Леніна

Міліція за гарячими слідами затримала руйнівника Леніна
Співробітники органів внутрішніх справ затримали 29 червня підозрюваного у кримінальній справі про руйнування пам'ятника Володимиру Леніну в місті Рені Одеської області.

Про це повідомила прес-служба Одеського облУВС.

Співробітники Ренійського відділу міліції затримали за гарячими слідами 34-річного мешканця міста Рені - власника автомобіля УАЗ-452. Правоохоронці мають намір довести, що саме цей автомобіль було використано для знесення монумента в міському парку Перемоги.

За уточненими даними, справу порушено за частиною 2 статті 296 КК України (групове хуліганство - грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю або винятковим цинізмом).

Транспортний засіб скерували на штрафмайданчик на період слідчих дій. Відомостей про підозрюваних у співучасті прес-служба не повідомила.

Нагадаємо, що міліція порушила кримінальну справу за фактом руйнування в ніч на 29 червня в місті Рені Одеської області пам'ятника Леніну. Правоохоронці виявили на місці події розбитий на шматки пам'ятник і сліди транспорту. За припущенням слідства, монумент зірвали з п'єдесталу за допомогою троса, який тягнули автомобілем.

В Одеській області 32 населені пункти мають імена діячів радянського періоду, незважаючи на указ колишнього президента Віктора Ющенка про перейменування. У 306 населених пунктах є вулиці, що мають "радянські прізвища", причому органи місцевого самоврядування розташовані саме на цих вулицях.

За матеріалами: Репортер Одессы.

Зараз ви читаєте новину «Міліція за гарячими слідами затримала руйнівника Леніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути