понеділок, 04 лютого 2008 13:05

МЗС РФ евакуювало членів сімей співробітників російського посольства у Чаді

 Члени сімей співробітників російського посольства у Чаді евакуйовані, проте сама дипмісія продовжує функціонувати, повідомляє МЗС Росії. Ситуація у республіці залишається напруженою: Нджамена усіяна трупами і обгорілими остовами джипів, на яких у місто увірвалися повстанці. Будівлі у центрі зрешетили кулями і осколками снарядів.

"Посольство Росії в Нджаміні продовжує функціонувати. З урахуванням обстановки прийняті необхідні заходи безпеки. Члени сімей співробітників посольства евакуйовані у Габон за сприяння французької сторони", - йдеться у повідомленні МЗС РФ, опублікованому у понеділок.

У документі наголошується, що у Москві з глибокою заклопотаністю стежать за подіями у Республіці Чад, де в результаті вторгнення опозиційних сил у столицю країни і боїв з військами уряду є численні жертви і руйнування.

"Різке загострення ситуації у Чаді не лише створило загрозу масштабної дестабілізації у цій країні, а  й серйозно ускладнило положення в регіоні", - наголошують у МЗС Росії.

У повідомленні російського зовнішньополітичного відомства також йдеться, що у  Москві підтримують зусилля лідерів африканських держав, що діють по мандату Африканського союзу з метою швидкого відновлення миру і спокою в Чаді, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «МЗС РФ евакуювало членів сімей співробітників російського посольства у Чаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути