четвер, 12 березня 2020 02:26

Ми знаємо, як діяти - прем'єр звернувся до українців через коронавірус

Ми знаємо, як діяти - прем'єр звернувся до українців через коронавірус

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль записав відеозвернення, в якому запевнив українців, що уряд контролює ситуацію навколо коронавірусу в країні.

"Сьогодні світ зіткнувся з одним з найбільших викликів і загроз, які були протягом останнього десятиліття, а можливо, навіть і за останні століття. Багато країн невчасно зреагували на серйозність цього виклику. Тому Україна і уряд України вчасно вживають усіх заходів. Ми реагуємо на той виклик, з яким сьогодні зіткнувся світ. І сьогодні Україна вживає превентивних заходів, для того щоб убезпечити українських громадян від прискорення поширення цієї інфекції в Україні", - зазначив він.

Шмигаль нагадав, що в Україні поки що зареєстровано тільки одного хворого на коронавірус, ще чотири особи проходять обсервацію.

Заходи, яких вживає уряд:

карантин у навчальних закладах на 3 тижні,

заборона масових культурних і спортивних заходів в Україні,

заборона заходів, у яких беруть участь 200 і більше осіб одночасно,

спортивні змагання проводять без участі глядачів,

заборона експорту засобів індивідуального захисту за визначеним Міністерством економіки списком.

Також Шмигаль наголосив, що уряд веде переговори з міжнародними партнерами щодо технологічної і методологічної підтримки в боротьбі з коронавірусом.

"В цілому діють дуже прості і чіткі правила, як не заразитися. Це: дотримання відповідних дистанцій, дотримання особистої гігієни, самоізоляція в разі відчуття, що є хвороба", - нагадав прем'єр.

Також він побажав українцям міцного здоров'я та висловив сподівання, що Україні вдасться без втрат здоров'я пройти цей світовий виклик.

"Ситуація в Україні контрольована. Уряд вживає всіх необхідних заходів з боротьби з розповсюдженням коронавірусу. Ми розуміємо, як діяти на кордонах, в аеропортах, у нас чіткі механізми, які мінімізують поширення вірусу в межах країни. Упевнений, що спільними діями держави і громадян Україна зможе протистояти світовим викликам", - резюмував Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВООЗ оголосила пандемію коронавірусу

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України на своєму засіданні 11 березня ухвалив кілька рішень, які повинні не допустити поширення в Україні коронавірусу COVID-19. Серед цих рішень - загальнонаціональний карантин, який триватиме три тижні, з 12 березня до 3 квітня. Відповідну заяву розміщено на сайті уряду.

Зараз ви читаєте новину «Ми знаємо, як діяти - прем'єр звернувся до українців через коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути