субота, 26 серпня 2017 20:25

Ми виграли війну за незалежність 93% нашої території - Євген Дикий

Ми виграли війну за незалежність 93% нашої території - Євген Дикий
Євген Дикий: Ламаємо голову, як нам когось нормального обрати, не потрапити у чергову пастку. Фото: Сергій Старостенко

Українці вже виграли війну за незалежність.

Про це Gazeta.ua сказав доброволець батальйону "Айдар", біолог Євген Дикий.

"За незалежність зараз іде війна. І ми її вже виграли, за великим рахунком. Ми виграли війну за незалежність 93% нашої території. Поки що втратили 7%. Зате те, що лишилося - це таки Україна. Зараз ламаємо голову, як нам когось нормального обрати, не потрапити у чергову пастку. Але вже є базовий рівень. Це залежить від нас: кого ми оберемо - те і буде", - сказав він.

Надалі все залежатиме від українців, вважає боєць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія зробила ставку на Тимошенко

"У нас відбулася поки примітивна, олігархічна псевдодемократія. Боротьба олігархічних кланів імітує демократичний процес. Але і створює вікна можливостей. Оскільки у цій боротьбі кожен із них має свої контрольовані масові медіа. Ящики з мільйонними аудиторіями повністю монополізовані олігархами, але різними. Оскільки вони інформаційно воюють між собою. В цілому це створює позитивну ситуацію.

Те саме з політичними силами. В нас немає серйозної політичної партії, яка б не залежала від тої чи іншої фінансово-промислової групи. Але оскільки ці групи конкурентні, це створює мінімальні вікна можливостей. Обливають один одного лайном, видаючи масу інформації. Тому при бажанні у нас можна бути достатньо кваліфікованим виборцем і розібратися, хто чий і за що. Це початковий рівень, від якого пора виходити на інший. Бо це ще не демократія.

Проблема номер один - правосуддя. Далі для перезавантаження політичної системи потрібні два нові закони: про вибори і про політичні партії. Коли рік вони пропрацюють - іти на вибори. Категорично неприйнятна система непрозорих закритих партійних списків. Також політичні партії мають втратити можливість отримувати понад 5% фінансування з одного джерела", - сказав він.

У 1991 році українці змарнували фантастичний шанс, обравши президентом незалежної України Леоніда Кравчука, вважає Євген Дикий.

Зараз ви читаєте новину «Ми виграли війну за незалежність 93% нашої території - Євген Дикий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути