Ексклюзиви
середа, 28 жовтня 2009 16:42

Меркель знову стала канцлером Німеччини

Автор: Фото: EPA
  Меркель залишилась на колишній посаді
Меркель залишилась на колишній посаді

Бундестаг таємним голосуванням знову обрав Ангелу Меркель канцлером Німеччини, повідомив польський телеканал TVN 24.

За таке рішення проголосували 323 депутати, 285 були проти, 4 - утрималося.

Результат голосуванням не став несподіванкою. В Бундестазі із 622 депутатів найбільша фракція ХДС-ХСС Нижньої палати німецького парламенту займає 239 депутатів, її коаліційний партнер ліберальна ФДП (Партія вільних демократів) - 93 депутати.

Після голосування Меркель подякувала за вибір та довіру до неї. Новий уряд стане легітимним в середу і в той самий день проведе своє перше засідання.

Інавгурація старої-нової канцлерки буде 10 листопада.

Ангела Меркель, попри найбільшу в історії ФРН економічну рецесію, є найпопулярнішим політиком на сьогоднішній день в Німеччині. Ця популярність була найбільшим козирем кампанії перед парламентськими виборами 27 вересня, які хадеки безсумнівно виграли, здобувши 33,8% голосів виборців.

"Меркель грає роль "матері народу". Залагоджує конфлікти і досягає компромісів у всьому. Більше модерує, ніж керує країною", - вважає професор політичної економіки Генрік Ендерляйн.

Завдяки прихильності до політики малих обережних кроків Меркель стала авторитетом в світовій політиці. Ще в 2007 році дійшла повної згоди щодо Лісабонського договору, а також задоволення власних стратегічних цілей в підписанні договору щодо глобального потепління з країнами "Великої вісімки".

Німецька преса захоплено писала про неї: "Міс Німеччина". Проте вже через рік після таких захоплених похвал з"являлися заголовки "Madame Non" ("Мадам Нічого") через світову економічну кризу, що серйозно вдарила по економіці Німеччини.

Тижневик "Der Spiegel" написав, що під певним кутом Меркель нагадує англійську королеву Єлизавету I - улюблену і шановану народом.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Меркель знову стала канцлером Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути