четвер, 03 грудня 2009 13:23

Мера Нью-Йорку засмутила заборона на реєстрацію одностатевих шлюбів

Мера Нью-Йорку засмутила заборона на реєстрацію одностатевих шлюбів

Сенат американського штату Нью-Йорк проголосував проти узаконення реєстрації одностатевих шлюбів, убивши тим самим надії захисників прав секс-меншин на те, що Нью-Йорк стане шостим штатом США, де дозволені одностатеві шлюби. Більшістю голосів - 38 проти 24 - сенат Нью-Йорка в середу проголосував проти легалізації одностатевих шлюбів.

Раніше контрольовані демократами державні збори штату Нью-Йорк тричі з легкістю ухвалювали цей законопроект, але ніколи раніше він не доходив до розгляду в сенаті. Не дивлячись на те, що більшість в сенаті Нью-Йорка складають демократи, які вважаються прихильниками легалізації одностатевих шлюбів, декілька їхніх представників все ж таки виступили проти цього законопроекту.

Губернатор штату, демократ Девід Патерсон, як прихильник легалізації заявив, що він підписав би цей законопроект, якби його прийняв сенат.

"Це питання, що лежить в сфері громадських прав. Рівність в питаннях шлюбу так само важлива, як і свобода будь-якої групи людей від пригноблення і надання рівних прав людям будь-якої національності", - підкреслив Патерсон.

Мер Нью-Йорка Майкл Блумберг також не залишився осторонь і заявив, що "глибоко розчарований" подібним рішенням сенату.

"Історичні зміни не приходять так легко, але це голосування стало, на мою думку, вирішальним кроком, який у результаті призведе до розширення прав на повноцінні шлюби для всіх пар", - відзначив Блумберг.

Нагадаємо, реєстрація одностатевих шлюбів узаконена поки тільки в п"яти американських штатах - Айова, Коннектикут, Массачусетс, Нью-Гемпшир та Вермонт, тоді як в 40 штатах існує спеціальні заборони на реєстрацію подібних шлюбів. А минулого місяця влада штату Мен вирішила відмінити дію закону, що дозволяв реєстрацію шлюбів серед представників секс-меншин.

"Це велика перемога", - заявила лідер громадського руху проти легалізації одностатевих шлюбів National Organization for Marriage Мегі Галлахер.

"Те, що відбулося - це волевиявлення народу... Насправді, культура не дала крен у бік одностатевих шлюбів", - додала вона.

Нью-Йорк вважається одним з найбільш політично ліберальних штатів в США. За даними декількох опитувань громадської думки, жителі штату вітають реєстрацію одностатевих шлюбів, проте одне з останніх опитувань показало, що думки із цього приводу розділилися порівну, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Мера Нью-Йорку засмутила заборона на реєстрацію одностатевих шлюбів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути