субота, 12 вересня 2020 05:15

Мер Тернополя публічно заступився за директорів шкіл, яких оштрафували

Мер Тернополя публічно заступився за директорів шкіл, яких оштрафували
Надал: Протоколи на директорів , які склала поліція – незаконні. Фото: LB.ua

Міський голова Тернополя Сергій Надал заявив про намір оскаржити протоколи, які поліція склала на директорів міських шкіл, де триває навчання.

"Учителі не залишаться самі. Усі вони мають юридичний супровід, ми працюємо спільно з юридичною компанією. Протоколи, які склала поліція – незаконні, усе це ми будемо оскаржувати в суді, оскільки у жодному документі немає прямої заборони на роботу шкіл. Ми врахували усі рекомендації МОЗ. У класах навчається по 15-25 дітей, вони поділені на групи. Один день діти навчаються вдома, один – у школі", - заявив він в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на каналі "Україна".

За його словами, у Тернополі зараз батьки не зобов'язані віддавати дітей до школи. Вони мають право вибору: або їхня дитина йде у школу, або навчається дистанційно.

"Більшість батьків, а це 80-90% хочуть, аби діти ходили у школу, садочок, а самі батьки ходили б на роботу, заробляли гроші. Важливо, що виключно за рахунок міського бюджету ми забезпечили школи усім необхідним: термометрами, дезінфекторами, паперовими рушниками, розвели учнівські потоки в школах, максимально дотримуючись заходів епідемічної безпеки", - зазначив Надал, коментуючи роботу навчальних закладів міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 72% українців проти дистанційної освіти - опитування

Поліція склала понад 30 протоколів на директорів навчальних закладів, які всупереч рішенню про введення в Тернополі та деяких районах області "червоної" зони не закрили школи для відвідування учнями.

Раніше міська влада Тернополя ухвалила не переводити життя міста у "червону" зону. Тут працюють школи, дитячі садки - тільки громадський транспорт переведено на спецперевезення працівників, які обслуговують інфраструктуру.

Тим часом Міністерство освіти і науки нагадало директорам шкіл: у разі недотримання вимог законодавства про охорону здоров'я вони несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність.

Станом на 11 вересня на Тернопільщині зафіксовано 8360 випадків інфікування коронавірусом (за останню добу - 245 осіб). Загалом померли 99 осіб, одужали - 3835.

В Україні за останню добу підтверджено 3144 випадки Covid-19, загальна їх кількість сягнула 148 756.

Зараз ви читаєте новину «Мер Тернополя публічно заступився за директорів шкіл, яких оштрафували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути