Ексклюзиви
субота, 31 січня 2009 15:16

Мер столиці Мадагаскару проголосив себе президентом країни

Мер столиці Мадагаскару Антананаріву Ендрю Раджоєліна, який очолює опозиційний рух, в ході антиурядового мітингу проголосив себе керівником держави.

За словами лідера опозиції, президент і уряд не виконують свої обов"язки.

"Внаслідок цього я оголошую, що з сьогоднішнього дня вестиму всі державні справи", - сказав Раджоєліна натовпу прихильників.

"Вимога негайної відставки президента незабаром буде внесена до парламенту для дотримання законної процедури", - заявив мер.

Декілька тисяч людей зібралися в суботу на центральній площі столиці Мадагаскару міста Антананаріви, щоб знов провести антиурядовий мітинг. Відомо, що натовп присутніх просить опозиційного лідера Раджоєліну відновити акції протесту проти президента країни Марка Равалуманана. Урядові солдати, дислоковані в столиці для підтримки порядку, при зустрічі з декількома сотнями вороже налаштованих людей, сіли в дві вантажівки і від"їхали. Дехто з натовпу кидав у військових камінням, повідомляє РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Мер столиці Мадагаскару проголосив себе президентом країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути